Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 87g631kcal1g0.3g70.8g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g333kcal9.9g67.9g1.2g3.4g
Kananmuna kuoreton 82g117kcal10.3g0.2g8.4g0g
Sokeri 106g429kcal0g105.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g50g24kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.4g0.2g0.5g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g3671kcal45.4g503.8g161.2g7.8g
Valittu annoskoko498g1835kcal22.7g251.9g80.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna249g918kcal11.4g126g40.3g2g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081