Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki78g44kcal6.6g3.9g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.9g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 6.3g21kcal0g5.1g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 38g140kcal5.4g21.4g2.7g3.7g
Vehnälese, Liperin mylly7.8g11kcal1.2g0.7g0.4g4.3g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g20g65kcal2.2g13g0.4g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 141g483kcal14.3g98.4g1.7g4.9g
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g1676kcal59.4g285g27.6g30.2g
Valittu annoskoko498g838kcal29.7g142.5g13.8g15.1g
Annoskoko puolitettuna249g419kcal14.9g71.3g6.9g7.6g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558