Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki2423g1939kcal315g48.5g48.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2423g3206kcal63.7g77.5g290.8g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 49g197kcal0g48.4g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g85g26kcal0g8.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9984g10735kcal757.4g365.8g678.6g0g
Valittu annoskoko4992g5367kcal378.7g182.9g339.3g0g
Annoskoko puolitettuna2496g2684kcal189.4g91.5g169.7g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803