Hiivaleipä, se ihan perus

Sekoita kuivahiiva ja suola pieneen määrään jauhoja.

Sekoita tämä seos n.42 asteiseen veteen.

Lisää voimakkaasti esim.

puuhaarukalla sekoittaen osa jauhoista.

Lisää öljy ja siirappi.

Vaivaa loput jauhot vaivaten taikinaan.

Vaivaa takinaa n.10 minuuttia.

Taikina on valmista kun se on sileää ja kimmoisaa.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa kahdeksi leiväksi ja anna kohota vielä 10 minuuttia liinan alla.

Pistele haarukalla ja laita uuniin 200-asteeseen n.25-35 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Mirkku83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1.9g0kcal0g0g0g0g
Hiivaleipäjauho (Rainbow)2.9g10kcal0.4g1.9g0.1g0.1g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Siirappi 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g22kcal0.8g4g0.4g0.2g
Valittu annoskoko5g11kcal0.4g2g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g218kcal8g40g4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=344623