Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.4g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl0.8g2.9kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.5g5.5kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g18kcal0.6g3.2g0g0.2g
Valittu annoskoko5g9kcal0.3g1.6g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.2g0.8g0g0.1g
Arvot/100g100g180kcal6g32g0g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116