Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Vehnälese 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g23kcal0.8g4.2g0.2g0.4g
Valittu annoskoko5g11kcal0.4g2.1g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g222kcal7.8g41.2g2g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98099