Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi0.9g3.9kcal0.1g0.5g0.2g0g
Voi 0.2g1.2kcal0g0g0.1g0g
Vadelma 1g0.4kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g0.3g0.9kcal0g0g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.3g1.1kcal0g0g0.1g0g
Liivatelehti, gelatiini1.7g6kcal1.5g0g0g0g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g29kcal3.2g1.6g1g0g
Valittu annoskoko5g15kcal1.6g0.8g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.8g0.4g0.3g0g
Arvot/100g100g292kcal32g16g10g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584