Kahden tähkän aamupala

Etkö saa tarpeeksi kuituja? Kokeile tätä aamupalaa, niin saat kerralla parikin tähkää!

Keitä puuro leseistä ja Isoista kaurahiutaleista.

Isojen kaurahiutaleiden etu on, että rakenne jää pehmeäksi, puurosta ei tule liimaista liisteriä.

Keittoaika on hieman pitempi (n. 15 min) kuin pienempien hiutaleiden kohdalla, mutta maku ja rakenne on parempi!

Leseet ja hiutaleet saavat kiehua yhdessä.

Lisää kypsään puuroon juuri ennen tarjoilua 1 rkl vehnänalkiorouhetta ja sekoita se puuron joukkoon.

Kaada lautaselle myös vähäkalorista marjakeittoa.

Parasta leipää on perinteinen "leipomoleipä", puhtaasta rukiista leivottu ruisleipä.

Voit paloitella leivän neljään osaan ja pakastaa, niin leipä ei ehdi kuivua.

Leikkaa pari ohutta, keskikokoista siivua, päällystä sipaisulla margariinia ja haluamillasi päällysteillä.

Itse suosin täysrasvaista juustoa maun vuoksi.

Syön sitä päivässä niin vähän, että pieni annos täysrasvaista juustoa ei merkitse laihdutuksessa paljonkaan.

Mieluummin nautin hyvästä mausta kuin söisin ison annoksen pahaa kumijuustoa.

Tee on hyvin kevyttä juomaa, ja jos haudutat teen teekannussa, riittää 0,5 tl hunajaa tai sokeria makeuttamaan koko kannullisen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 655 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikkakeitto (Valio), annos 100g0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Tee 3.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnänalkio, 1 rkl0g0.1kcal0g0g0g0g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g0g0kcal0g0g0g0g
Ruisleipä, perinteinen, vesi, ruisjauho 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Iso Kaurahiutale Myllyn Paras 40 g0.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kauralese 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juusto, gouda / salaneuvos rasvaa 28-30 %, rasvaa 48 % kuivapainosta, keskiarvo 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g5kcal0g0.6g0g0g
Valittu annoskoko5g3kcal0g0.3g0g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0g0.2g0g0g
Arvot/100g100g50kcal0g6g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=86110