Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis2.4g2.7kcal0.5g0g0.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g7kcal1g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko5g4kcal0.5g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.3g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g69kcal9.6g1.9g3.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079