Mustikkajäätelö

Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Maagic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Hermesetas-jauhe0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.2g3.9kcal0g0g0.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.6g0.4kcal0g0g0.1g0g
Mustikka metsä- 1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g12kcal0.2g0.4g1g0g
Valittu annoskoko5g6kcal0.1g0.2g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g117kcal1.9g3.8g9.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250766