Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1.6g2.6kcal0.3g0g0.1g0g
Keräkaali 250g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0g0.1kcal0g0g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g7kcal0.6g0.2g0.2g0g
Valittu annoskoko5g3kcal0.3g0.1g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.2g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g62kcal5.7g1.9g1.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186