Kinkkukiusaus arkani

Ota iso vuoka ja voitele se öljyllä.

Kuori ja viipaloi perunat(jauhoinen peruna), lado perunaviipaleita, niin että vuoan pohja peittyy.

Mausta perunaviipaleita sipulilla, suolalla, valkopippurilla, chilipippurilla ja valkosipuli yrttimaustesekoituksella.

Lisää kinkkusuikaleita pussillinen(200g) perunoiden päälle, lado taas perunaviipaleita tasainen kerros ja mausta, sitten taas kinkkua ja vielä kerros perunaviipaleita ja mausta(päällimmäiseen kerrokseen ei sipulia).

Sekoita haarukalla kaksi kananmunaa vähintään litran vetoisessa astiassa ja lisää kaksi desiä kermaa ja n. 6 desiä kevytmaitoa ja sekoita, kaada seos uunivuokaan perunoiden päälle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 344 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.3kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2.9g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kinkkusuikale (Pirkka), annos 200g0.8g1kcal0.1g0g0.1g0g
Kuohukerma (Ingman)0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Maito, luomukevytmaito Valio (150ml)1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g11kcal0.4g1.2g0.4g0g
Valittu annoskoko5g5kcal0.2g0.6g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.3g0.1g0g
Arvot/100g100g98kcal3.7g11.1g3.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328286