Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini0g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 2.1g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 1.2g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g1.6g2kcal0.4g0g0g0g
Tilli mauste0g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g11kcal1.4g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko6g5kcal0.7g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.4g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g95kcal12.3g1.8g3.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121