Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 0.8g0.3kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi2.4g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g0.4g0.8kcal0.1g0g0g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g4kcal0.2g0.4g0g0g
Valittu annoskoko6g2kcal0.1g0.2g0g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Arvot/100g100g39kcal1.8g3.5g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712