Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste0.4g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Rypsiöljy 0g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g9kcal0.4g0.6g0.4g0.2g
Valittu annoskoko6g5kcal0.2g0.3g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g79kcal3.5g5.3g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130