Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%0.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho, lidl2.2g8.1kcal0.3g1.6g0.1g0.1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g29kcal0.8g4.4g1g0.2g
Valittu annoskoko6g15kcal0.4g2.2g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.2g1.1g0.3g0.1g
Arvot/100g100g256kcal7g38.6g8.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761