Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)0.7g1kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)0.5g0.8kcal0g0g0.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g10kcal0.4g1.4g0.2g0g
Valittu annoskoko6g5kcal0.2g0.7g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.4g0.1g0g
Arvot/100g100g87kcal3.3g11.7g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075