Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Mannasuurimo 0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g7kcal0.2g1.6g0g0g
Valittu annoskoko6g4kcal0.1g0.8g0g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.4g0g0g
Arvot/100g100g62kcal1.7g13.3g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423