Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g20g23kcal1.7g3.3g0.4g0.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g3.7g12kcal0.6g2g0.1g0.5g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.5g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g1.7g11kcal0.4g0g1g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g2.5g7.7kcal0.4g1.3g0.1g0.3g
Rypsiöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g227kcal6.8g15g15.4g4.4g
Valittu annoskoko50g113kcal3.4g7.5g7.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna25g57kcal1.7g3.8g3.9g1.1g
Arvot/100g100g228kcal6.8g15.1g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413