Kuningatarpiirakka

Sekoita pehmeäksi vaahdoksi 3 dl sokeria ja 200 g margariinia.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa.

Lisää seokseen 3 dl maitoa sekä 6-7 dl vehnäjauhoja.

Lopuksi lisää 2 tl vaniljasokeria sekä 3 tl leivinjauhetta.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jauhotetulla kämmenellä taputtelu onnistuu hyvin).

Ripottele päälle 400g pakaste mustikoita ja 200g pakastevadelmia sekä n. 100g hyytelösokeria (tavallinenkin käy, mutta hyytelösokeri sitoo marjojen mehua uunissa).

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat vaaleanruskeat.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hyytelösokeri Dan Sukker2.5g10kcal0g2.4g0g0g
Pakastevadelma Pirkka, 1 pussi5g3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Mustikka, 0,5 pss, 100 g10g3.3kcal0g0.6g0.1g0.3g
Leivinjauhe0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.11g39kcal1.5g7.7g0.3g0.4g
Kevytmaito hyla (Valio)7.5g3.5kcal0.2g0.4g0.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)2.5g3.2kcal0.3g0g0.2g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen5g36kcal0g0g4g0g
Sokeri6.3g25kcal0g6.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g250kcal4.2g36.4g9.4g1.8g
Valittu annoskoko51g125kcal2.1g18.2g4.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna25g63kcal1.1g9.1g2.4g0.5g
Arvot/100g100g247kcal4.2g36g9.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31706