Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green6.3g20kcal1.5g3.1g0.1g0.8g
Sipuli 2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Paprika vihreä 4.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Soijakastike 0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g1g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g68kcal3.2g8.6g1.8g2.2g
Valittu annoskoko51g34kcal1.6g4.3g0.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna26g17kcal0.8g2.2g0.5g0.6g
Arvot/100g100g67kcal3.1g8.4g1.8g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363614