Soija-makaronilaatikko
Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.
Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.
Keitä makaronit kypsiksi.
Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.
Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.
Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.
Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kaada seos uunivuokaan.
Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.
Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.
Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa
Kista