Rahkaaprikoosipullat

Tee aineksista (jauhot, hiiva, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, sulatettu margariini) normaali pullataikina veteen, kohotuksen jälkeen leivo pieniä litteitä piirakkapohjia halkaisijaltaan noin 10 cm, painele keskusta litteäksi täytettä varten.

Täytettä varten sekoita 2 purkkia rahkaa, desilitra sokeria, vähän vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä kaksi kananamunaa.

Aseta täytettä piirakkapohjille ja lisää keskelle vielä aprikoosinpuolikas tai neljännes, miten pikkutölkistä riittää.

Riippuu siitä kuinka isoja ja kuinka monta piirakkaa taikinasta tulee tehtyä.

Voitele reunat kananmunalla.

Paista 200 asteessa kunnes rahka hyytyy ja reunat ovat vaaleanruskeat, eli noin 10-15 minuuttia.

Vinkki: siistejä piirakkapohjia saa, kun kaulii tai taputtelee taikinan noin sentin paksuiseksi ja sitten isolla mukilla tai lasilla ottaa sopivat pyöreät pohjat taikinasta irti.

Jos muki tarttuu taikinaan niin se kannattaa kastaa jauhoihin ennen kuin painaa sen taikinaan.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2g0.5kcal0g0.2g0g0g
Sokeri20g80kcal0g19.7g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Aprikoosit puolikkaina mehussa83g33kcal0.4g7.5g0g0g
Maitorahka Hyla 0,4% 125g99g63kcal10.9g4.2g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.198g692kcal26.3g134.4g4.7g7.5g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen20g142kcal0g0g15.8g0g
Sokeri49g201kcal0g49.4g0g0g
Hiiva, 50g10g6kcal1.3g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g2485kcal82.2g431.2g45.4g15g
Valittu annoskoko500g1243kcal41.1g215.6g22.7g7.5g
Annoskoko puolitettuna250g621kcal20.6g107.8g11.4g3.8g
Arvot/100g100g249kcal8.2g43.1g4.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31281