Kuningatarpiirakka

Sekoita pehmeäksi vaahdoksi 3 dl sokeria ja 200 g margariinia.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa.

Lisää seokseen 3 dl maitoa sekä 6-7 dl vehnäjauhoja.

Lopuksi lisää 2 tl vaniljasokeria sekä 3 tl leivinjauhetta.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jauhotetulla kämmenellä taputtelu onnistuu hyvin).

Ripottele päälle 400g pakaste mustikoita ja 200g pakastevadelmia sekä n. 100g hyytelösokeria (tavallinenkin käy, mutta hyytelösokeri sitoo marjojen mehua uunissa).

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat vaaleanruskeat.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hyytelösokeri Dan Sukker25g97kcal0g24g0g0g
Pakastevadelma Pirkka, 1 pussi50g30kcal0.6g5.9g0.5g1.9g
Mustikka, 0,5 pss, 100 g99g33kcal0.5g6.3g0.6g3.1g
Leivinjauhe3g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g7.9kcal0g2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.111g390kcal14.8g75.7g2.7g4.2g
Kevytmaito hyla (Valio)74g34kcal2.4g3.6g1.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)25g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen50g356kcal0g0g39.6g0g
Sokeri62g251kcal0g61.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g2471kcal42.4g361g93.4g18.4g
Valittu annoskoko500g1235kcal21.2g180.5g46.7g9.2g
Annoskoko puolitettuna250g618kcal10.6g90.3g23.4g4.6g
Arvot/100g100g247kcal4.2g36.1g9.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31706