Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3274g2492kcal61.5g507.4g6.5g32.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)546g818kcal54.6g60g38.2g0g
Sipuli 655g198kcal8.2g31.4g1.3g11.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)437g698kcal11.8g11.8g65.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g13g41kcal2.4g5.4g1g2.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 55g25kcal1.6g2.6g0.8g0g
Rypsiöljy 22g193kcal0g0g21.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8931kcal280.2g1237.2g270.2g92.4g
Valittu annoskoko5000g4466kcal140.1g618.6g135.1g46.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2233kcal70.1g309.3g67.6g23.1g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075