Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2070g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g46g164kcal20.5g18.2g2.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 228g692kcal19.9g126.1g4.3g31.6g
Vehnäjauho puolikarkea 2421g8308kcal246.7g1695g29.1g84.7g
Siirappi 83g250kcal0.1g61.3g0g0g
Oliiviöljy 112g988kcal0g0g111.8g0g
Suola, annos 3g41g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20804kcal574.4g3801.2g295.8g232.6g
Valittu annoskoko5000g10402kcal287.2g1900.6g147.9g116.3g
Annoskoko puolitettuna2500g5201kcal143.6g950.3g74g58.2g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206