Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1881g6453kcal191.7g1316.6g22.6g65.8g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)694g2569kcal97.2g381.9g55.6g76.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%29g72kcal4.1g3.2g1.6g14.2g
Vesi, vesijohtovesi 2026g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g32g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen145g1042kcal0g0g115.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka145g1273kcal0g0g144.7g0g
Sokeri 35g141kcal0g34.7g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23102kcal586g3472.8g680.4g312.8g
Valittu annoskoko5000g11551kcal293g1736.4g340.2g156.4g
Annoskoko puolitettuna2500g5775kcal146.5g868.2g170.1g78.2g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979