Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1258g1737kcal235.8g0g88.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)786g2752kcal100.6g548g14.9g25.2g
Tomaattimehu Marli1572g228kcal15.7g53.5g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g943g519kcal29.2g60.4g18.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g216kcal6.4g44g0.8g2.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos63g453kcal0.3g0.3g50.3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%315g881kcal91.2g7.9g53.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13569kcal958.4g1428.2g453g54.8g
Valittu annoskoko5000g6785kcal479.2g714.1g226.5g27.4g
Annoskoko puolitettuna2500g3392kcal239.6g357.1g113.3g13.7g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322