Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 270g1097kcal0g270g0g0g
Puolukka 1126g437kcal5g76.6g5.6g29.3g
Mannasuurimo, myllyn paras451g1577kcal57.2g313.1g9g18g
Vesi3153g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6222kcal124.4g1319.4g29.2g94.6g
Valittu annoskoko5000g3111kcal62.2g659.7g14.6g47.3g
Annoskoko puolitettuna2500g1555kcal31.1g329.9g7.3g23.7g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779