Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 1942g4242kcal355g0g316.5g0g
Sipuli 130g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Valkopippuri 9g26kcal0.9g3.8g0.2g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 2589g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g84g24kcal0.5g5g0.2g2.1g
Lanttu, keitetty, suolaa 78g23kcal0.8g3.6g0.2g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g155g93kcal2.3g20.2g0.2g1.4g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8892kcal722.2g77.6g635.2g19g
Valittu annoskoko5000g4446kcal361.1g38.8g317.6g9.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2223kcal180.6g19.4g158.8g4.8g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392