Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 2457g1988kcal38.6g413.5g1.2g73.7g
Tomaattimurska (Euro shopper)723g217kcal7.2g28.9g2.9g1.4g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g361g434kcal12.3g13g36.1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g289g75kcal3.5g13.9g0.6g4.9g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1156g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5428kcal123.2g938.6g81.6g160g
Valittu annoskoko5000g2714kcal61.6g469.3g40.8g80g
Annoskoko puolitettuna2500g1357kcal30.8g234.7g20.4g40g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600