Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 29g259kcal0g0g29.3g0g
Karjalanpaisti atria 700g1366g2185kcal259.5g0g125.6g0g
Valkosipuli 27g30kcal2.2g4.5g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 2926g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.8g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Maustepippuri, annos 1g7.8g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5292kcal534g77.8g313g28.8g
Valittu annoskoko5000g2646kcal267g38.9g156.5g14.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1323kcal133.5g19.5g78.3g7.2g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165