Purjoperunakeitto

Perunoita 700g
purjoa 450g
vettä 1 litra
maustamiseen:
suola
valkosipuli
mustapippuri
chilipalko
basilika

Pestyt, pilkotut perunat ja purjo sekä mausteet keitetään n 20-30 min pehmeiksi ja soseutetaan.

Lisää keittolautaselliselle raejuustoa tai tuorejuustoa makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2318g0kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1623g974kcal24.3g210.9g1.6g14.6g
Purjosipuli 1043g239kcal18.9g25g2.1g21.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2459kcal89g477g7.6g73.6g
Valittu annoskoko5000g1229kcal44.5g238.5g3.8g36.8g
Annoskoko puolitettuna2500g615kcal22.3g119.3g1.9g18.4g
Arvot/100g100g25kcal0.9g4.8g0.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=162850