Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio2752g1459kcal88.1g123.9g68.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu535g674kcal58.8g1.6g48.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g197g1435kcal2g2g157.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1278g4385kcal130.2g894.5g15.3g44.7g
Leivinjauhe 39g69kcal2g14.9g0g0.2g
Hunaja 157g520kcal0.8g127.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g63kcal0g15.6g0g0g
Ruokasuola jodioitu 26g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17210kcal564.2g2359.2g579g89.8g
Valittu annoskoko5000g8605kcal282.1g1179.6g289.5g44.9g
Annoskoko puolitettuna2500g4302kcal141.1g589.8g144.8g22.5g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172011