Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1817g836kcal58.1g87.2g27.3g0g
Hiiva 182g135kcal23.8g2g0.7g12.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%109g273kcal15.3g12g6.1g53.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti240g1199kcal59.7g79.9g69.1g68.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1017g2951kcal101.7g579.9g23.4g203.5g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g1417g4960kcal184.2g992g29.8g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl218g1810kcal0g0g218g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24326kcal885.6g3506g748.8g675g
Valittu annoskoko5000g12163kcal442.8g1753g374.4g337.5g
Annoskoko puolitettuna2500g6082kcal221.4g876.5g187.2g168.8g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761