Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g271g76kcal1.6g16.1g0.5g6.8g
Sipuli (kuorittu)209g56kcal2.7g10g0.4g3.5g
Basilika, tuore417g167kcal12.9g20.9g3.3g16.3g
Soijakastike 150g91kcal7.8g14.3g0.1g0g
Vesi417g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g834g2694kcal417g250.2g4.2g45.9g
Rypsiöljy 188g1660kcal0g0g187.7g0g
Tomaattimurska 2085g613kcal11.7g110.5g4.2g39.6g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki417g626kcal4.2g25g54.2g2.9g
Mustapippuri 13g35kcal1.4g4.8g0.4g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12033kcal918.6g903.6g510g236.6g
Valittu annoskoko5000g6016kcal459.3g451.8g255g118.3g
Annoskoko puolitettuna2500g3008kcal229.7g225.9g127.5g59.2g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466