Ratatouille, provencen yrteillä

3 isoa sipulia ohiuna lohkoina
2 paprikaa paloiteltuna (esim.

kelt ja pun)
1 kesäkurpitsa paloiteltuna
1 munakoiso paloiteltuna
1 dl vettä
5 isoa tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
(½ sitruunan mehu)
1 tl suolaa
1-2 tl timjamia TAI 3-4 rkl tuoretta hienonnettuna
1 rkl Provencen yrttiseos
mustapippuria
persiljaa

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele samankokoiseksi kuin sipulit.

Pistele tomaatit ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen.

Vedä irtoava kuori pois juuresveitsellä.

Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso.

Viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa.

Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat.

Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä.

Kuullota öljyssä vielä
kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan.

Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.

Anna hautua noin 10-15min.

Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla.

Soveltuu erinomaisen hyvin lisäkkeeksi lihalle, kalalle ja kanalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 486 grammaa

Niina72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso, tuore772g139kcal3.9g23.9g1.5g19.3g
Kesäkurpitsa zucchini 772g139kcal4.3g19.3g3.1g5.4g
Sipuli (kuorittu)772g208kcal10g37.1g1.5g13.1g
Paprika punainen 1029g301kcal9.7g46.3g4.1g19.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1544g313kcal9.3g58.7g4.6g21.6g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g31g32kcal2.4g5g0.2g0.6g
Suola, annos 3g7.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3541kcal79.2g380.6g174.2g159.2g
Valittu annoskoko5000g1771kcal39.6g190.3g87.1g79.6g
Annoskoko puolitettuna2500g885kcal19.8g95.2g43.6g39.8g
Arvot/100g100g35kcal0.8g3.8g1.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=240648