Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1720g1303kcal32.2g265.3g3.4g17.2g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1720g2376kcal322.6g0g120.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g301g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Sipuli (kuorittu)129g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g32g1kcal0g0.3g0.3g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1075g645kcal10.8g48.4g43g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8842kcal738.2g663.2g336.6g47.2g
Valittu annoskoko5000g4421kcal369.1g331.6g168.3g23.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2211kcal184.6g165.8g84.2g11.8g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258