Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g946g192kcal5.7g35.9g2.8g13.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 284g36kcal3.2g2.8g0.6g2.8g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki756g605kcal98.3g15.1g15.1g0g
Hunajameloni kuorittu 662g243kcal4.2g51.6g0.7g5.3g
Parsakaali brokkoli 378g133kcal17.5g7.4g1.1g9.5g
Saksanpähkinä 132g900kcal19.5g4.4g86.3g21g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g114g82kcal2.8g19.1g0.1g0g
Persilja 38g10kcal0.5g0.4g0.1g3g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g870g783kcal54.8g139.2g2.6g0g
Kananmuna, keitetty 624g890kcal78g1.9g64g0g
Rypsiöljy 102g903kcal0g0g102.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml95g20kcal7.7g0g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9593kcal584.4g555.6g551.6g109.8g
Valittu annoskoko5000g4797kcal292.2g277.8g275.8g54.9g
Annoskoko puolitettuna2500g2398kcal146.1g138.9g137.9g27.5g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004