Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1077g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g30g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1616g760kcal29.4g115.7g14.9g20.4g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g2154g7108kcal258.5g1421.6g51.7g176.6g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 108g952kcal0g0g107.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17640kcal575.8g3074.6g348.6g394g
Valittu annoskoko5000g8820kcal287.9g1537.3g174.3g197g
Annoskoko puolitettuna2500g4410kcal144g768.7g87.2g98.5g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021