Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1486g401kcal19.3g71.3g3g25.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu25g26kcal2g4.1g0.2g0.5g
Rypsiöljy 25g223kcal0g0g25.2g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g158kcal4.7g32.3g0.6g1.6g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g50g108kcal6.9g10.8g4.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 3357g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1919kcal65.8g258g66.4g54.8g
Valittu annoskoko5000g959kcal32.9g129g33.2g27.4g
Annoskoko puolitettuna2500g480kcal16.5g64.5g16.6g13.7g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330