Kiinalainen kasviswokki

1/2 parsakaalia (150 g)
2 porkkanaa ( 130 g)
2 sipulia (100 g)
2 valosipulin kynttä ( 2 g)
2rkl soijaa
1 rkl perunjauhoja suurustamiseen
bambunversoja (100 g)
inkivääriä maun mukaan
sesamöljyä maun mukaan

Pilko parsakaali, porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

Valuta bambunversoista neste pois.

Laita liraus öljyä kuumalle pannulle ja heitä sipulit ( myös valkosipuli), parsakaali, porkkana ja inkivääri kuumalle pannulle ja pyörittele niitä hetki.

Sitten lisää soijaa maun mukaan ( muttei liikaa), sesamöljyä ja chiliä jos tykkää, n. 1-2 dl vettä sitten bambunversot ja pieneen vesimäärään sekoitetut perunajauhot.

Pyöräytä lastalla pari kertaa, lisää vielä muutama tippa sesamöljyä ja ruoka on valmis!
Kasvisten on tarkoitus olla "al dente", eikä ihan lilluja ja siinä onnistuu helposti, kun ei vaan pyörittele niitä liian kauan pannulla nesteen kanssa.

Halutessaan wokkiin voi lisätä kalaa, kanaa, katkarapuja tms. Välillä laitan kiinalaisia sieniä, pähkinöitä, saatan heittää sekaan riisinuudeleitä tms. Maistuu kiinalaiselta ja on todella nopea ruoka.

Valmistelut n. 5 min ja kypsentäminen n. 7 minuuttia.

Perus arkiruokaa ja täynnä kasviksia, lasten lempparia.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Lillikivekas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1465g514kcal67.7g28.6g4.4g36.6g
Porkkana 1270g415kcal7.9g70.6g2.5g32.4g
Sipuli (kuorittu)977g264kcal12.7g46.9g2g16.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu39g41kcal3.1g6.4g0.2g0.8g
Bambunverso 977g131kcal14.6g6.8g2g13.7g
Inkivääri, tuore, silputtu49g39kcal0.9g8.7g0.4g1g
Soijakastike 176g106kcal9.1g16.7g0.1g0g
Sesamöljy,luomu (Emile nöel), annos 5g49g440kcal0g0g48.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3896kcal232g369.4g120.8g202.2g
Valittu annoskoko5000g1948kcal116g184.7g60.4g101.1g
Annoskoko puolitettuna2500g974kcal58g92.4g30.2g50.6g
Arvot/100g100g39kcal2.3g3.7g1.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278413