Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini18g64kcal15.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton228g48kcal0.7g3.6g0g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1823g1169kcal58.3g87.9g63.8g0.2g
Kananmuna, keitetty 1094g1560kcal136.7g3.3g112.1g0g
Sipuli (kuorittu)365g98kcal4.7g17.5g0.7g6.2g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g1367g1777kcal333.6g20.5g31.4g0g
Tilli mauste42g7.1kcal0.6g0.4g0.3g0g
Ruohosipuli, tuore64g17kcal0.9g2.4g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9482kcal1102.2g271.2g417.4g14.6g
Valittu annoskoko5000g4741kcal551.1g135.6g208.7g7.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2371kcal275.6g67.8g104.4g3.7g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121