Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2688g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 1344g625kcal6.7g112.9g2.7g25.5g
Raparperi 538g181kcal3.7g29.6g0.5g7.5g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g323g1161kcal38.7g225.8g7.7g12.9g
Sokeri 108g437kcal0g107.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4809kcal98.2g951.4g21.8g91.8g
Valittu annoskoko5000g2404kcal49.1g475.7g10.9g45.9g
Annoskoko puolitettuna2500g1202kcal24.6g237.9g5.5g23g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483