Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 2019g313kcal25.8g24.2g4g30.3g
Sipuli 222g67kcal2.8g10.7g0.4g3.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Kevytkerma808g969kcal25.8g36.3g80.8g0g
Valkoviini kuiva 404g277kcal1.3g2.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1212g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g101g91kcal3g3.5g7.1g0.7g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g162g404kcal35.5g1.6g28.3g0g
Rypsiöljy 40g357kcal0g0g40.4g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5008kcal191.8g165.6g322.4g70.2g
Valittu annoskoko5000g2504kcal95.9g82.8g161.2g35.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1252kcal48g41.4g80.6g17.6g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402