Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 724g5252kcal8.6g2.9g588.6g0g
Sokeri 1231g4995kcal0g1229.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 531g757kcal66.4g1.6g54.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 941g3229kcal95.9g658.8g11.3g32.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g39g154kcal0g38.2g0g0g
Leivinjauhe 24g42kcal1.3g9.1g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g75kcal2.7g14.5g1.7g6.8g
Raparperi 1158g390kcal8g63.7g1.2g16.2g
Sokeri 232g940kcal0g231.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 97g323kcal0.1g78.8g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g32318kcal366g4657g1314.4g114.8g
Valittu annoskoko5000g16159kcal183g2328.5g657.2g57.4g
Annoskoko puolitettuna2500g8080kcal91.5g1164.3g328.6g28.7g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251