Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1882g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki784g439kcal66.7g39.2g1.6g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g69g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 63g207kcal0.3g50.7g0g0g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 376g1409kcal54.6g214.6g27.5g37.6g
Vehnälese, Liperin mylly78g112kcal11.8g7.1g4.3g43.1g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g204g655kcal22.4g130.5g4.5g22.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1412g4843kcal143.8g988.1g16.9g49.4g
Rypsiöljy 85g749kcal0g0g84.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16827kcal599.2g2860.4g279g305g
Valittu annoskoko5000g8414kcal299.6g1430.2g139.5g152.5g
Annoskoko puolitettuna2500g4207kcal149.8g715.1g69.8g76.3g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558