Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3401g811kcal61.2g74.1g10.2g77.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1020g646kcal30.6g49g35.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 102g350kcal10.4g71.4g1.2g3.6g
Oivariini, 80 normaalisuolainen102g735kcal1g1g81.6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste340g1225kcal98.6g5.8g95.2g0g
Rypsiöljy 34g301kcal0g0g34g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8133kcal403.6g402.6g515.8g162.4g
Valittu annoskoko5000g4067kcal201.8g201.3g257.9g81.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2033kcal100.9g100.7g129g40.6g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130