Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman2183g3712kcal262g0g218.3g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)60g168kcal5.6g10.8g11.4g0.3g
Vesi1092g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1365g819kcal13.6g61.4g54.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 164g562kcal16.7g114.6g2g5.7g
Rypsiöljy 137g1207kcal0g0g136.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12935kcal595.8g373.6g845.6g12g
Valittu annoskoko5000g6467kcal297.9g186.8g422.8g6g
Annoskoko puolitettuna2500g3234kcal149g93.4g211.4g3g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475