Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1034g7342kcal7.8g4.1g826.9g0g
Sokeri 659g2675kcal0g658.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1008g3527kcal120.9g715.5g21.2g30.2g
Kananmuna kuoreton 284g406kcal35.5g0.9g29.1g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)388g128kcal12.8g19g0g0g
Leivinjauhe 26g45kcal1.3g9.8g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka26g103kcal0g25.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1550g527kcal3.1g110.1g4.7g27.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g26g94kcal0.9g20.6g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g29693kcal364.6g3127.8g1765.6g116.4g
Valittu annoskoko5000g14846kcal182.3g1563.9g882.8g58.2g
Annoskoko puolitettuna2500g7423kcal91.2g782g441.4g29.1g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272